Printeri ühendamine Wi-Fi kaudu

printer

Viimaks on juhtmeta tehnoloogiad jõudnud teiegi koju või kontorisse ja te soovite printida oma esimese dokumendi või foto, aga oh häda – te pole seda seadet kunagi varem kasutanud. Loomulikult võite kasutada juhendit, kuid sageli on see teile võõras keeles. Nüüd on siis selge, et koduprinteri ostmisest ainuüksi jääb väheks, selgeks tuleb õppida ka selle ühendamine. Seda saab teha mitmel viisil. Tutvustame teile võimalusi, tänu millele saate seadme konfigureerida ja seda mõnuga kasutada.

Mida on ühendamiseks vaja

Te vajate Wi-Fi ühendusega ruuterit, aktiivset USB-porti, juhtmeta ühenduse tehnoloogiaga seadmeid ning sülearvutit või lauaarvutit. Esimene samm on draiverite installeerimine – kasutage spetsiaalset ketast või laadige see konkreetse mudeli jaoks alla internetist.

Seejärel ühendage ruuter kaabli abil seadmega ja muutke sätteid selle juhtpaneelil. Ilmub kiri teie mudeli nimega. Järgmisena ühendage seade ruuteriga, kasutades paigaldusketast (see on tavaliselt ruuteriga kaasas) või laadige vajalik fail internetist alla. Käivitage programmid, klõpsates nuppu «Edasi». Kui teil on vaja ühendada teisi arvuteid, korrake kõiki samme igaühe puhul eraldi.

Kui teil ei õnnestunud oma kompaktprinterit ühendada, tuleb veenduma probleemide puudumises. Selleks tuleks seade taaskäivitada (standardselt võimaldab see kõik vead kõrvaldada) ja veenduda, et valitud süsteem on õige.

Probleem võib olla selles, et ruuter pole piisavalt võimas. Kui teile kuvatakse teade, et signaal on nõrk, paigutage ruuter arvutile lähemale. Häireid võivad põhjustada metallesemed, seinad ja elektriseadmed.

Kui olete kindel, et tegite kõik õigesti, aga printer ikka ei prindi, soovitame värskendada draiverid uusimale versioonile. Seda saab teha tootja ametlikul veebilehel. Mõnikord piisab vea parandamiseks lihtsast taaskäivitusest. Aeglase printimise põhjuseks võib olla võrgu ülekoormus, eriti kui sellega on ühendatud veel teisi arvuteid.

printerid

Ühendamine Windowsi kaudu

Selleks tuleb läbi teha järgmised etapid.

  1. Ühendage seade võrku, lülitage sisse ja veenduge, et see asub Wi-Fi võrgu levialas.
  2. Leidke seadmel juhtmeta side eest vastutav nupp ja klõpsake sellel. Selle asukoha leiate juhistest.
  3. Leidke süle- või lauaarvuti juhtpaneelil jaotis nimega «Seadmed».
  4. Valige funktsioon, mis vastutab lisamise eest ning oodake, kuni arvuti määrab saadaolevad valikud.
  5. Ilmub nimekiri, kust tuleb valida oma seade ning seejärel järgida süsteemi antud juhiseid. Kui arvuti seadet ei leia, on võimalik, et ühendus on katkenud. Kontrollige see üle ja korrake otsingut.
  6. Valige oma seade vaikimisi.
  7. Trükkige välja testdokument.

Nüüd teate, kuidas printer Windowsi kaudu internetti ühendada. Muide, juhtmevaba printimine kogub tänu oma eelistele üha enam populaarsust. Saadaval on seadmeid igale rahakotile ja te saate valida toote, mis vastab teie soovidele ja nõudmistele, kusjuures üpris soodsa hinnaga. Dokumente saab printida igalt poolt, isegi kui seade asub füüsiliselt teises toas, kabinetis või majas. Tülikate juhtmete puudumine säästab soovimatutest lisakuludest. Printimise koondamine ühele aparaadile hoiab oluliselt kokku elektrit ja materjale. Te saate fotosid või dokumente printida mitte ainult laua- või sülearvutist, vaid ka nutitelefonist.

Ühendamine MAC OS süsteemi kaudu

Selleks tuleb teha järgmist.

  • Lülitage seade sisse ja veenduge, et see on juhtmeta võrgu levialas.
  • Vaadake juhendist, kus asub juhtmeta ühenduse (Wireless) nupp ja klõpsake sellel.
  • Valige jaotis «Süsteemi seaded» ja minge alamjaotisse «Skannerid».
  • Klõpsates vasakul all nurgas oleval märgil «+», leiate kõik kättesaadavad seadmed.
  • Valige vajalik, aga kui arvuti seda ei leia, puudub ilmselt ühendus. Kontrollige see üle ja korrake kõiki etappe.
  • Valige seade vaikimisi.
  • Trükkige välja testdokument.

Printeri ruuteriga ühendamine on lihtne, järgige lihtsalt juhiseid. Selle protsessi viimane etapp on juhtmeta seadme sätete kontrollimine. Selleks avage fail nutitelefonis või arvutis, valige printimine ja seade (kui seda pakutud loendis pole, taaskäivitage mobiilseade). Klõpsake nuppu OK, aga arvestage, et dokumendi printimine võib toimuda väikese viivitusega.

Juhtmeta seadme seadistamiseks ühendage see võrku, paigutage ruuteri lähedale ja  käivitage (vaja võib minna sisselogimist ja parooli, täpsemad juhised on toodud tootja veebilehel või kuuluvad komplekti).

Nüüd teate, kuidas aparaati ühendada ja faili välja trükkida. Ärge unustage õigeaegselt  kassetti täita ja profülaktilist hooldust teha. Selleks pöörduge usaldusväärsesse teeninduskeskusse, kus teile on tagatud hea teenindus ja taskukohased hinnad. Nii on tehnika alati ideaalses korras ja te saate dokumentide, piltide ja fotode kvaliteetse väljatrüki.